Sue Ryder má 7 "uměleckých ředitelek"



Každou středu se 7 klientek Sue Ryder promění v umělecké ředitelky. Mají své výkonné asistentky, v hlavě dost neotřelé nápady a aktuálně pracují na super důležité zakázce PF 2020!

„Něco tvořit je moje celoživotní vášeň. Proto jsem šťastná, že mohu v Sue Ryder navštěvovat kreativní kroužek. V poslední době navíc netvoříme jen pro vlastní potěšení. My děláme opravdové zakázky! Jsou to návrhy vánočních přání pro firmy. Je to pro nás čest, radost a taky velká výzva. Teď se nám do rukou chystají svěřit i PF 2020 pro Sue Ryder. Říkám do rukou, jenže v mém případě to je ruka jedna. Tu druhou mám po mrtvici ochrnutou a s tvořením čehokoliv potřebuji pomoc asistenta. Díky Sue Ryder tuhle pomoc mám. A můžu se stát, čímkoliv chci. Třeba malířkou!“ říká paní Jarmila, 75 let.

O ergoterapii

Pravidelná kreativní setkání jsou součástí ergoterapie pro klienty domova pro seniory Sue Ryder. Průměrný věk jeho obyvatel je 89,9 let, většina má problémy s mobilitou a více než 70% trpí demencí. Mezi skupinové ergoterapeutické programy patří kromě kreativní dílny, kde se cvičí hlavně jemná motorika, také trénování paměti, muzikoterapie nebo smyslová stimulace. Díky těmto aktivitám si klienti domova zachovávají zbytky soběstačnosti v běžných každodenních situacích jako je hygiena, oblékání nebo stravování. A to je pro ně to nejpodstatnější.

                                                     Podpořím pravidelná kreativní setkávání

Darujte šanci
na důstojné stáří