Dobrovolnictví

Dobrovolníci jsou srdcem Sue Ryder.



Dobrovolníci stáli již u zrodu naší organizace v roce 1994 a od té doby jsou nedílnou součástí týmu Sue Ryder. Každoročně jich s námi, bez nároku na finanční odměnu, spolupracuje více než 100, z toho kolem 80 lidí pravidelně a dlouhodobě. Potkáte je úplně všude – ve společnosti našich klientů, v dobročinných obchodech, na informační recepci i v kancelářích, virtuálně u práce z domova nebo na našich akcích. Další desítky se zapojují v rámci firemního dobrovolnictví, jako neformální příznivci nebo dárci služeb.

Přidejte se do našeho týmu

Inspirace moudrého stáří, ticho tady a teď při držení za ruku, radost z procházky. Setkání s profesorem sinologie, s válečnou veteránkou či spisovatelkou. Nové zážitky, vztahy, sebepoznání a osobní růst. Profesionální podpora v podobě vzdělávání a psychohygieny.

To a víc Vám může přinést dobrovolnictví u křehkých seniorů v našem domově pro seniory. Zapojte se do skupinových aktivit, jako individuální společník nebo třeba canisterapeut.


Chcete si vyčistit hlavu, zameditovat u žehlení, protáhnout svaly a být tím k užitku nejen sobě?

Pojďte si ušpinit ruce pro dobrou věc - pomáhejte v dobročinném obchodě s tříděním darovaného zboží a s jeho přípravou k prodeji.


Leckdo si rád odpočine u rutinního papírování nebo u manuální práce, jiný chce užitečně vyplnit svůj důchodový čas.
A každá neziskovka má i své méně dobrodružné provozní zázemí, ve kterém je každá ruka k dílu vítaná.

Pravidelně a rádi spolupracujeme s dobrovolníky na recepci Sue Ryder a v jednoduché administrativě.


1 den v týdnu nebo 1 den v roce? Vážíme si každé pomoci důstojnému stáří. Staňte se naším „přítelem na telefonu“

Zaregistrujte se u koordinátorky dobrovolníků do databáze a oslovíme Vás v případě potřeby nárazové výpomoci, například pro: doprovod klientů na výletech a dalších akcích, organizační výpomoc na benefici vč. fotografování, nárazové ruční práce či administrativu vč. rešerší, překladů z a do angličtiny apod.


Firemní dobrovolnictví: Firemním týmům nabízíme profesionálně organizované dobrovolnické dny.


Nenašli jste se v  tradičních dobrovolnických pozicích? Taky neradi škatulkujeme. Podělte se s námi o svůj nápad! Vaše návrhy či myšlenkové pochody o tom, jak podpořit křehké seniory, s Vámi ráda probere koordinátorka dobrovolníků.

Dobrovolnická služba ve Sue Ryder je akreditovaným projektem Ministerstva vnitra ČR. Spadá pod něj většina zdejších dobrovolnických činností. Dobrovolnický program v roce 2023 podporuje MVČR a Magistrát hl. města Prahy.


Kontakt:

Pro soukromé zájemce
 
Eva Knížková
koordinátorka dobrovolníků
Mobil:  +420 774 377 002


Pro zájemce o firemní dobrovolnictví

Ivana Krýžová
fundraiser - firemní dárcovství
Mobil: +420 773 793 783
E-mail: ivana.kryzova@sue-ryder.cz

 

 

Darujte šanci
na důstojné stáří