Pro média

Jsme tady pro všechny, kterých se téma stáří dotýká. Jsme tady také pro naše partnery, kteří nám pomáhají šířit osvětu a důležité informace. Novináři a novinářky jsou nedílnou součástí tohoto poslání. Proto neváhejte a obraťte se na nás. Ať už vás zajímá téma stáří obecně, nebo chcete vědět, co je v Sue Ryder nového.


Napište nebo zavolejte:
Email: pr@sue-ryder.cz
Tel.: 774 377 124


Pokud máte zájem o zaslání loga Sue Ryder, napište nám také, použití loga podléhá souhlasu Sue Ryder.
 

Výběr mediálních výstupů:

Magazín e15, prosinec 2023
Sedm statečných
Odměnou je jim štěstí druhých, osudem pak pomoc svému okolí. Redakce e15 magazínu představuje spolu s Asociací společenské odpovědnosti sedm příběhů osobností, jež posouvají Česko k lepšímu tím, že budují kulturu dárcovství i v době, která dobrým zprávám příliš nepřeje. Jednou z těchto osobností je i Matěj Lejsal, ředitel Sue Ryder.


Katolický týdeník - příloha, prosinec 2023
O Sue Ryder 


Časopis Žlutý, březen - duben 2023
Dobročinné obchody Sue Ryder


Časopis Sociální služby, září 2022
Program Rozvoj paliativní péče v pobytových sociálních službách podporuje vzdělávání v oblasti paliativní péče
Článek ředitele Sue Ryder Ing. Mgr. Matěje Lejsala o důležité roli koordinátora paliativní péče v domově pro seniory a reflexe zkušeností do projektu zapojených organizací.


Zprávy TV seznam, únor 2022
Speciální terapie. Valach Sagi umí pomáhat i nemocným
Reportáž o návštěvě koně Sagiho z organizace Asistenční jednorožec v Sue Ryder. Poslechněte si, jak těžký úraz Veroniky Volgemutové nečekaně odhalil terapeutické umění Sagiho, a co takové zvláštní návštěvě říkají naši klienti pan Jiří, pan René, paní Marie nebo vedoucí komunikace Denisa Ratajová.


pozitivni-zpravy.cz, leden 2022
Ve stáří je důležitý zážitek vlastní užitečnosti, smysluplnosti a existence, říká ředitel Domova Sue Ryder Matěj Lejsal
Rozhovor Venduly Čermákové s Matějem Lejsalem na téma stáří.


slovo.proglas.cz, prosinec 2021
Matěj Lejsal: Úskalí stáří? Stále o něm neumíme mluvit
Pokud bychom měli Sue Ryder představit tomu, kdo nás ještě nezná, tak můžeme rovnou říct: "Pusť si povídání na Rádiu Proglas, tam se všechno dozvíš." Ředitel Sue Ryder Matěj Lejsal a vedoucí komunikace Denisa Ratajová mluvili o novinkách v domově pro seniory a o tom, v čem je naše organizace výjimečná. Děkujeme Rádiu Proglas za pozvání.


i60.cz, prosinec 2021
Péče o seniory není v Česku dostatečně koordinovaná, obor potřebuje lepší vzdělání, říká ředitel organizace Sue Ryder Matěj Lejsal
Naše organizace Sue Ryder poskytuje celou řadu služeb na podporu důstojného stárnutí. Kromě domova pro seniory nabízí nejrůznější poradenské služby pro seniory a jejich blízké, ale i osobní asistenci či zápůjčky kompenzačních pomůcek. Sue Ryder je aktivní i na poli vzdělávání. Více se můžete dozvědět v rozhovoru s Matějem Lejsalem.


aktualne.cz, prosinec 2021
Kaplanka: Staří lidé se smrti nebojí. Je to pomyslná korunovace prožitého života
Přečtěte si rozhovor s Eržikou Frinkovou o její práci kaplanky v Sue Ryder.


denikn.cz, prosinec 2021
"Myslela jsem, že až zestárnu, budu jen sedět a koukat z okna. A ono to tak není.“ Jak se daří seniorům v domově v pražské Michli?
Reportáže, kterou u nás v domově pro seniory zaznamenala redaktorka Deníku N Barbora Šturmová. Děkujeme za návštevu i výstižné popsání toho, co je pro Sue Ryder důležité a charakteristické.


www.ceskatelevize.cz
Nedostatek zdravotních sester
Reportáž v Událostech na ČT24, která se natáčela i v Sue Ryder. Děkujeme ČT i redaktorce Lee Surovcové, že nám pomáhají otevřít téma, které je pro nás tak důležité. Více v Událostech - 40. minuta.


www.i60.cz, květen 2021
Kvalitu péče o paliativní pacienty zvýší podle Sue Ryder vzdělávání sociálních pracovníků


Sociální služby, duben 2021
Duchovní a spirituální podpora v zařízeních pro seniory je pro klienty přínosem
Kdo je kaplan, jak se jím stát, jakou úlohu hraje tato profese v sociálních službách obecně a v Sue Ryder konkrétně, ale také o tématech odpuštění, smíření, respektu…O tom všem vypráví naše kaplanka Eržika Frinková v rozhovoru pro časopis Sociální služby.


www.aktualne.cz, 14. března 2021
Firmy mají stopku nás podporovat, zní z neziskovek. Pomoci může vyšší limit pro dary
Dopady pandemie na neziskovou sféru v kostce. Tak by se dal popsat článek na Aktuálně.cz, který mapuje jak data týkající se dárcovství v ČR za loňský rok, tak konkrétní poznatky neziskových organizací. Jednou z nich je i Sue Ryder.


Lidové noviny, 29. září 2020
Na cvičení není nikdy pozdě
Pohyb znamená život a začít s ním se dá kdykoliv. Na toto téma mluvila pro Lidové noviny naše Kateřina Holmanová, vedoucí terapeutů Sue Ryder. Její manuál pro seniory doplnil také herec Pavel Kříž, který je dnes spolupracovníkem poradenského portálu www.neztratitsevestari.cz.


ČRo Plus, 23. února 2020
Podfinancování sociálních služeb v Česku
Jak těžké je provozovat domov pro seniory? A kde pro něj sehnat kvalitní personál? Na tyto i další otázky odpovídá ředitel Sue Ryder Matěj Lejsal.


Rádio Wave, listopad 2018: 
Balanc o altruismu a dobrovolnictví: děláme dobré skutky jen proto, že nám to dělá radost?
Poslechněte si Balanc o dobrovolnictví pro seniory a seniorky, darování kostní dřeně, biologickém a psychologickém vysvětlení altruismu. V pořadu uslyšíte i naši dobrovolnici Janu Duškovou a koordinátorku dobrovolníků v Sue Ryder Hanu Netušilovou.


Září 2018
Sue Ryder je spolutvůrcem prohlášení týkající se záměru paní ministryně financí plošného škrtání dotací. Jsme touto situací velice znepokojeni. V článku, který přebíráme z www.svetneziskovek.cz najdete informace, které doplňují jednostranný pohled politiků a pod nímž jsme podepsaní. Ke čtení také zde:
Úspory v neziskových organizacích nebo plošné škrtání dotací?


www.mediaguru.cz, červen 2018
V rámci České ceny za PR získal Sue Ryder 1. místo v komunikační disciplíně Společenská odpovědnost a filantropie. Byl oceněn za projekt "Obnova postelového parku". Celkové výsledky si můžete přečíst zde:
Absolutním vítězem České ceny za PR je Touching Masterpieces


https://byznys.ihned.cz, duben 2017
Vítězem letošního, druhého ročníku NGO Awards se stal Domov Sue Ryder za projekt Za babičkou na cloudu, který využívá aplikace Office 365 pro jednodušší spolupráci pracovníků terénní sociální služby
Microsoft rozdal českým neziskovkám software a uspořádal soutěž o to, která ho používá nejvíce smysluplně


www.prask.nova.cz, březen 2017
Reportáž, v níž zazní podpora Sue Ryder od našeho patrona Matěje Rupperta
Jaro je tu


Reportáž na ČT1 v Křesťanském magazínu o péči v Sue Ryder, 2016
Reportáž o péči v Domově Sue Ryder, 16. minuta


Článek na Starty.cz o tom, jak Sue Ryder mění postoj veřejnosti ke stáří, červenec 2016
Stáří není jen čekání na smrt. Sue Ryder mění postoj k důchodcům.


Revue, září 2016
Biografický model péče v praxi Sue Ryder v Revue 50+
Nejdříve rozhýbej psychiku, potom tělo


Práce s biografií v domově pro seniory v časopise Rezidenční péče, 2016
Projekt Cesta životem


Zamyšlení naší fundraiserky ve sloupku časopisu Blesk pro ženy
Našla jsem mistry v radosti - rozhovor s Radkou Kulhánkovou, fundraiserkou
 

Sue Ryder podporuje bezplatnými tisky letáků, programů, a dalších tiskovin společnost TISKAP s.r.o., která se zabývá kompletní polygrafickou výrobou od grafického návrhu až po finální zpracování včetně dopravy.

 

 

 

Darujte šanci
na důstojné stáří