Stropní závěs pomáhá seniorům přímo na pokoji

Na konci minulého roku nám dárce za symbolickou cenu věnoval zvedací systém Roomer, který bylo potřeba odborně nainstalovat přímo do pokoje ke klientům a dokoupit k němu řadu komponent. Celkem jsme sháněli 75 000 Kč, abychom mohli uvést do provozu tohoto šetrného a skvělého pomocníka v péči o klienty s omezenou nebo ztracenou hybností.

Díky významnému daru dárkyně, která si nepřeje být jmenována, a štědrosti dalších – společností Volkswagen Financial Services a GfK Czech s.r.o. a pana Martina Kinsey - se nám podařilo prostředky získat a stropní závěs nainstalovat.            

Jak pomůcka funguje? V lůžku se pod klienta umístí látková "síť", očky se zahákne na závěsný systém, pomocí kterého se následně klient nadzvedne nad lůžko. Potom klienta můžeme buď přesunout z lůžka na vozík (vyhákneme očka "sítě" a ta pod ním pohodlně zůstane) nebo klient zůstane zavěšený v systému a jen s ním po kolejničkách přejedeme do koupelny, kde může proběhnout koupel přímo v systému. Závěs je šetrný jak pro klienta, tak i pro zdraví pracovníků, kteří o klienta pečují.

Podívejte se na fotogalerii

Darujte šanci
na důstojné stáří