Se srdcem na dlani

Jmenuje se Kašpárek – roztomilý Pražský krysařík. Ale mohl by mít i spoustu dalších jmen – miláček, mazlíček, drahoušek, zlatíčko, kulíšek, šmudlík nebo andílek. Už dva roky nám všem v Domově – spolu se svou paničkou ergoterapeutkou Kateřinou - neúnavně rozdává lásku a náklonnost. S každým se po svém mile přivítá, každý pro něj máme pohlazení. Klientům jen září oči, když se k nim Kašpárek přitulí. A když je někomu z nás ouvej, Kašpárkovi se vypovídá.

Proto jsme se s klienty dohodli, že mu za jeho lásku poděkujeme. A čím potěšit takového pejska? Asi nejlépe něčím dobrým na zub.  Dlouho jsme přemýšleli, co dobrého pro něj přichystat, až jsme se s klienty shodli, že vyrobíme Kašpárkovi slavnostní věnec. A protože věnec z buřtů by asi neunesl, zvolili jsme variantu se zabalenými psími pamlsky.  

O pomoc se šitím jsme požádali klientku paní Elišku, pro kterou bylo šití po celý život velkým koníčkem. Paní Eliška nastříhala a ušila základ věnce, který potom naplnila rozstříhanou látkou a na závěr sešila. V rámci kreativních dílen jsme poté s paní Věrou F., Dagmar a Věrou K. zabalily jednotlivé psí pamlsky do barevných papírků a přivázaly jsme je na věnec.

A co na to Kašpárek? Nic nevěděl, mělo to pro něj být překvapení stejně tak jako pro jeho paničku Katku. Hotový věnec jsme statečně skrývali až do středeční kavárny. A pak přišel ten slavnostní okamžik, zazněly famfáry a naše klientky osobně Kašpárka obdarovaly. Věnec Kašpárkovi hezky voněl, a tak neváhal a s chutí se do něj pustil. A protože je to canisterapeutický pejsek, nedělalo mu rozbalování pamlsků žádné potíže.

Tak děkujeme Kašpárku, děkujeme za všechno … A těšíme se na další dny s Tebou …

Jana Žďárská
ergoterapeutka

Darujte šanci
na důstojné stáří