Paní Věra si s knihami rozumí …

To, že se v knihovně setkáme s knihovnicí – člověk tak nějak předpokládá. V pobočce Městské knihovny v Domově Sue Ryder na Michelské je to ale trošku jinak…Knihovnice tu samozřejmě také máme, ale mimo ně zde můžete potkat i naši klientku Věru, která vybírá a doporučuje knihy pro ostatní čtenáře.

Paní Věra byla a stále je vášnivou čtenářkou. Dovolili jsme si této skutečnosti využít a požádali jsme ji o pomoc. Hledali jsme člověka sečtělého, čtenáře tělem i duší, který knihám rozumí. A paní Věra má pro knihy skutečně cit. Dobrá věc se podařila a paní Věra nyní pravidelně každé úterý v pobočce Městské knihovny v Domově Sue Ryder vybírá a připravuje knihy, které pak společně vystavíme do police s označením „Doporučujeme“. Přicházející čtenáři si poté mohou z doporučených knih některou vybrat. A že paní Věra knihám rozumí, se nám potvrdilo hned první týden – to když jsme zjistily, že knihy, doporučené paní Věrou, již v polici nejsou, protože si je čtenáři rozebrali.

Takže pokud byste zrovna nevěděli, co číst, nahlédněte do police doporučovaných knih zde v knihovně - myslím, že si vyberete.

Jana Žďárská, ergoterapeutka

SDC19735

Darujte šanci
na důstojné stáří