Možná i vy přemýšlíte, jak svojí babičce pomoci…

Možná už jste podobnou situaci řešili, možná přemýšlíte nad tím, že přijde doba, kdy něco podobného zasáhne i Vás. Vaše babička či maminka už se neobejde bez cizí pomoci, přitom nechce opustit svůj byt. Váš dědeček špatně chodí, bojíte se o něj. Je třeba upravit dům, protože se tatínek vrátil z LDN, hodně zeslábl a hledáte zařízení, kde Vám nabídnou kvalitní péči...

S podobnými otázkami se denně setkávají naše sociální pracovnice a společně s Vámi se snaží nalézt to nejlepší řešení. V rámci našeho poradenství pro veřejnost se na ně můžete obracet vždy, když Váš blízký potřebuje pomoc ve stáří a vy si neumíte zodpovědět otázky, jak dál.

Paní Martině vážně onemocněla její babička, která žila v Praze. Její stav se zhoršil a bylo jasné, že babička odchází. Martina žila mimo Prahu, babičku převezli do LDN. Nastala chvíle, kdy Martina chtěla svoji milovanou babičku vyprovodit a být s ní v posledních dnech co možná nejvíce. Obrátila se na naši sociální pracovnici Kristýnu, která ji doporučila pro její babičku nejvhodnější zařízení a hospice. Rychle se poté domluvili na převozu do hospice v Čerčanech.
Martina po nějaké době napsala Kristýně email: "Chtěla jsem Vám moc poděkovat. S babičkou jsem měla velmi hluboký vztah a nechtěla jsem, aby odcházela takto sama. Měla jsem ji ve své náruči a doprovodila ji ke Světlu. To, že jsem mohla být s ní, zpívat jí, číst, modlit se, považuji za veliký dar od ní. Odešla milovaná, v domově, kde jí doprovázeli lidé, pro které byla člověk a ne jen ,,kus", jako v předcházejícím nemocničním zařízení."

 Neváhejte se obrátit na naše sociální pracovnice Kristýnu a Kláru, pokud se dostanete do podobné situace se svými blízkými. Budeme se snažit poradit Vám a pomoci.

 

Darujte šanci
na důstojné stáří