Mezigenerační setkávání …

Ze svého dětství si pamatujeme na to, jak rádi jsme pobývali ve společnosti našich prarodičů – dědečků a babiček. A nebylo to jenom proto, že nám dovolili více než rodiče. Jejich přívětivá společnost pro nás měla určité kouzlo, představovali pro nás vzdálený a neznámý svět.

V prosinci roku 2015 byla v Praze 4 slavnostně zahájena výstava obecně prospěšné společnosti „Mezi námi“ jako potvrzení toho, že aktéři výše jmenovaného projektu „uchopili“ věc za ten správný konec a dané projekty splnily svůj cíl – tedy skutečnost, že k sobě mohou najít cestu i lidé různých generací. Díky tomu spolu mnohou pobývat, radovat se či něco tvořit babičky a dědečkové spolu s maličkými capartíky školkou povinnými.

Pro nás v Domově Sue Ryder je pravidelné setkávání generací velmi důležité a proto jej cíleně podporujeme. V rámci projektu „Mezi námi“ se v Domově Sue Ryder potkávají a sbližují naši klienti s dětmi ze spřátelených školek Bambino a Mendíci. Při společných setkáních vládne milá atmosféra a tvůrčí elán, ze kterého následně všichni čerpáme spoustu potěšení a příznivé energie.

Bc. Jana Žďárská, ergoterapeutka

 

Darujte šanci
na důstojné stáří