Kaplanka Eržika Frinková na aktualne.cz: Staří lidé se smrti nebojí. Je to pomyslná korunovace prožitého života

"Duchovní péče je důležitá po celý náš život, od jeho začátku až po jeho konec. Je tím, co nás v životě nese. Patří k celostní péči o člověka, stejně jako sociální, duševní a zdravotní péče. Duchovní otázky se týkají naší existence, smyslu našeho života, vztahu k sobě, svému bližnímu a k tomu, co nás přesahuje. V závěru života se k duchovním otázkám mnozí lidé po velké pauze zase vrací," říká Eržika Frinková, která je kaplankou v Sue Ryder od roku 2018.

V domově pro seniory Sue Ryder je Eržika součástí tzv. multidisciplinárního týmu - nejvíce spolupracuje s psycholožkou. Poskytuje duchovní podporu a věnuje se všem klientům, jejich rodinám, ale také personálu a občas i dobrovolníkům, protože vnímá jejich náročnou práci. 


Projekt kaplanství ve Sue Ryder - duchovní podpora klientům, jejich rodinám, zaměstnancům - může probíhat díky finanční podpoře Nadace J. V. J., za kterou velmi děkujeme.


Paní Eržika poskytla rozhovor pro Aktuálně.cz, kde vysvětluje, proč je duchovní péče v závěru života člověka důležitá, proč někteří lidé "odmítají" zemřít a jak moc změnil covid-19 duchovní problémy seniorů v domovech. Rozhovor s ní vedl Marek Pros.

Přečtěte si tento krásný a zajímavý rozhovor.

 

Darujte šanci
na důstojné stáří