Až se jaro zeptá …

Je sice teprve leden, ale jak nám moudré knihy radí, dobrý hospodář i v zimě pracuje a chystá se na jarní sázení a setí. Protože až se jaro zeptá, bylo by už poněkud pozdě pořizovat nářadí a shánět semínka. A tak i my v Domově Sue Ryder – jako dobří hospodáři – chystáme se na jarní sázení květin a rostlinek do nově získaných mobilních zahrádek.

Díky podpoře Nadace České spořitelny obdržel Domov Sue Ryder pro své klienty 9 mobilních zahradnických stolečků v programu „Zahrada na kolečkách“. Mobilní záhonky se dají použít i pro pěstování ve vnitřním prostředí, proto si díky Nadaci České Spořitelny budou moci své květiny vypěstovat i klienti, kteří jsou dlouhodobě upoutaní na lůžko. Stolní záhonky jsou koncipovány tak, aby pod ně mohl klient na vozíku bezpečně vjet, a dají se pohodně opečovávat i přistavené k lůžku. Záhonky jsou opatřeny kolečky, aby se s nimi dalo dobře manipulovat.

A protože naše klienty už svrbí ruce a rádi by se do pěstování pustili, společně jsme si v rámci kreativních dílen připravili návrhy na osázení jednotlivých truhlíků…A jak se nám to podařilo, můžete posoudit z přiložených fotografií. Určitě se nedá přehlédnout, že většině návrhů dominovala oblíbená levandule…

Bc. Jana Žďárská. ergoterapeutka

 

Darujte šanci
na důstojné stáří