Všechna políčka adventního kalendáře "otevřena" - díky Vám...

Každým rokem před Vánocemi, kdy vrcholí přípravy na svátky a příchod nového roku, se ukazuje, kolik lidí v tomto shonu myslí i na ostatní a snaží se pomoci. Řada z Vás svou dobrou vůli projevila darováním prostřednictvím elektronického Adventního kalendáře. Díky tomu můžeme získané prostředky použít na finanční pokrytí všech 24 políček.

Jedná se například o rehabilitaci, fyzioterapii, péči gerontopsychiatra, nákup celé řady věcí od nutričních drinků až po pořízení nejdražší položky v kalendáři, kterou byla tentokrát signalizační podložka pod matraci pro pana A. - klienta Domova, kterému je 92 let.

U pana A. se začaly projevovat občasné epileptické záchvaty. Ty mohou přijít kdykoli během dne, ale i v noci na lůžku. V těchto případech je důležité podchytit záchvat v první fázi, což podložka umožňuje - snímá a zaznamenává změny životních funkcí (dýchání, srdce) nebo nestandardních pohybů klienta. Informace o změně stavu se předává pomocí signalizačního systému pečovatelům, kteří tak mohou rychle zareagovat. Včasným podáním léků se stav pacienta zlepší a nemusí dojít k následné hospitalizaci. Pro pana A., ale i ostatní klienty v Domově, by přesun z prostředí, kde se cítí doma a v bezpečí, kde je zvyklý na svůj pokoj a lidi, kteří o něj pečují, znamenal velkou psychickou zátěž a další zhoršení zdravotního stavu. Proto jsme rádi, že právě díky této pomůcce, na kterou je zákony pohlíženo jako na nadstandard, můžeme těmto případům předejít.

Velké díky všem dárcům, kteří poslali svůj vánoční dar, a pomáháte nám tak v naší práci - zajistit důstojnou péči seniorům.

Pavla Bajerová

 

Darujte šanci
na důstojné stáří