V každém z nás je ukrytý hrdina

Jubilea bez dárků, Stromovkou na skládačce a na Sever pro tátu. O tom byly 4 osobní dárcovské výzvy, které se připojily nejen ke sbírce na nový výtah pro Sue Ryder. David, Matěj, Anička a Radka! Nechyběla jim odvaha a osobní odhodlání sdílet svůj vlastní příběh, sportovní výkon, uměleckou tvorbu nebo oslavu narozenin ve prospěch těch, kteří to potřebují.


 

David a Radka

Na jaře 2024 se ozval pan David, že slaví kulaté jubileum. Od své rodiny a přátel nechtěl květiny, lahve ani lapače prachu. Nasměroval veškeré dary a pozornost svých blízkých na péči o klienty Sue Ryder. Jeho osobní příběh je navíc s naší organizací spojen prostřednictvím jeho babičky (tajné lásky Karla Čapka), která se osobně znala se zakladatelkou Lady Sue Ryder. V srpnu své narozeniny oslaví osobní výzvou na podporu sbírky na výtah také Radka, kterou inspirovalo povídání naší psycholožky Lucie o tom, jak jsou cesty výtahem nevyzpytatelné.

Matěj

Sportovní výzvou se ke sbírce na nový výtah přidal ředitel Sue Ryder Matěj Lejsal, který absolvoval 100 km na skládacím kole Brompton. Jeho bláznivou jízdu v pražské Stromovce podpořili dárci částkou 187 500 Kč. Někteří dokonce neváhali urazit v parném červnovém dni dalekou cestu, aby Matěje podpořili osobně - jak jinak než na kole.

Anička

Třetí statečnou se stala Anička. I ona se přidala ke sbírce na výtah a svůj letní cestovatelský sen proměnila v příležitost udělat dobrý skutek na důstojnou péči o ty nejstarší z nás.

Bude další dárcovská výzva ta Vaše?

Do výzvy vložíte své srdce, příběh, oslovíte své přátele, známé, ale i lidi, o kterých jste už dlouho neslyšeli. Stačí málo a dokážete velké věci. Především ale inspirujete své okolí, aby bylo všímavější a zanecháte za sebou stopu, na kterou budete opravdu pyšní.

V každém z nás je ukrytý hrdina, který chce pomáhat, stačí jej pouze vypustit ven!
Rádi Vám s jakoukoliv, i tou nejbláznivější výzvou pomůžeme.

Monika Havlová
E-mail: monika.havlova@sue-ryder.cz
Tel: +420 775 429 446
Domov Sue Ryder, z. ú.
www.sue-ryder.cz 

Darujte šanci
na důstojné stáří