Sue Ryder propojí na letošním Designbloku téma důstojného stáří a mladou generaci

Téma "Mládí“ v pojetí věčného mládí letošního Designbloku dokonale rezonuje s činností Sue Ryder. Stejně jako design zlepšuje kvalitu života, Sue Ryder už více než 25 let usiluje o jeho důstojný závěr poskytováním komplexní péče seniorům v České republice.


V rámci tohoto inspirativního partnerství dvě mladé a talentované designérky, Zuzana Kubíčková a Dick Wolf, věnovaly svůj mladistvý um ve prospěch důstojného stáří. Jejich speciálně navržené modely vynese 3. října 2024 na Pražském hradě uznávaná architektka Eva Jiřičná, čímž symbolicky propojí generace a zdůrazní nadčasovost kvalitního designu.

„Jsme nadšeni z partnerství s Designblokem 2024," říká Matěj Lejsal, ředitel Sue Ryder. „Tato spolupráce nám umožňuje ukázat, že kreativita a inovace nemají věkové hranice. Propojení mladých designérů s naším posláním výstižně ilustruje, jak můžeme společně vytvářet lepší budoucnost pro všechny generace."

V rámci festivalu představí Sue Ryder v prostorách UMPRUM model Zuzany Kubíčkové a šperk Dick Wolf, síť dobročinných obchodů v Praze, které pomáhají financovat služby Sue Ryder a podporují udržitelnou módu. Návštěvníci si mohou zasoutěžit o vstupenky do Kunsthalle Praha, Dejvického divadla a vouchery do dobročinných obchodů Sue Ryder

Sue Ryder na festivalu Designblok 2024 najdete od 2. do 6. října 2024 v Openstudiu UPM (Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze).

Propojení svátku designu Designblok 2024 a Sue Ryder je jedinečnou příležitostí zažít, jak se prolíná svět designu a udržitelnosti s posláním důstojného stáří.


Pro více informací o Sue Ryder a jejich účasti na Designbloku 2024 navštivte Sue Ryder | Prague International Design Festival (designblok.cz) nebo kontaktujte: Ivana Krýžová, ivana.kryzova@sue-ryder.cz, +420 773 793 783


Sue Ryder je česká nezisková organizace, která od roku 1998 poskytuje služby seniorům a jejich blízkým. Díky spolupracujícím profesionálům, dárcům a dobrovolníkům měníme osudy konkrétních starých lidí a tvoříme důstojné podmínky pro péči o seniory v naší zemi. 

Darujte šanci
na důstojné stáří