Střecha již brzy bude...

Rekonstrukce poškozené části střechy památkově chráněné budovy Michelského dvora, kde sídlí i náš Domov Sue Ryder, se blíží úspěšnému dokončení. Děkujeme všem, kteří nám podali pomocnou ruku!

V roce 2014 část naší střechy poničilo krupobití a přívalové deště. Na mnoha místech do Domova zatékalo, ničil se i plášť budovy. Nechtěli jsme, aby našim klientům a návštěvníkům zatékalo nad hlavou… Začali jsme mít vážné obavy o vzácný, památkově chráněný objekt, kde sídlíme.

V roce 2015 jsme proto podnikli několik akcí, abychom poskládali na rekonstrukci střechy potřebnou částku 1 800 000 Kč. Pro naši organizaci to byl finančně náročný projekt, na který jsme se snažili získat podporu z více zdrojů. První finance nám svou charitativní cyklojízdou Expedice 53 pomohli získat manželé Radka a Ota Kulhánkovi. Následovala pomoc od Sdružení Sue Ryder a úspěšná sbírka "Kup si svůj kousek střechy!", kde nám vyšlo vstříc hodně individuálních dárců.

Nadace ČEZ pomohla prostřednictvím aplikace Pomáhej pohybem. Velké díky patří také Nadaci občanského fóra.

Díky všem těmto akcí a zdrojům se nám podařilo zahájit rekonstrukci na podzim v roce 2016, kdy jsme konečně po několika měsících jednání získali i stavební povolení od památkářů. Práce se úspěšně blíží ke konci a my se těšíme, že Vánoce oslavíme již pod novou střechou.

DSC_0610 DSC_0607 DSC_0606

Darujte šanci
na důstojné stáří