Na stáří nebude nikdo sám

Sue Ryder je již víc jak 20 let synonymem pro pomoc seniorům. Naše odborné zázemí a služby nám umožňují pomoci širokému spektru seniorů a také jejich blízkým. Neustále hledáme nové cesty a možnosti, jak pomoci co nejvíce lidem s obtížemi, které přináší stáří a stárnutí. Nasloucháme jim, mnohým pomůžeme radou, někteří využijí naše sociální služby. Stále však zůstává jedna důležitá oblast, kterou je potřeba zmapovat a následně uvést do praxe. Jedná se o službu „case management“ postavenou na klíčově důležité osobě průvodce (tzv. „case manažera“), který dokáže na míru každého člověka poskládat odpovídající podporu ve stáří – navrhne odpovídající mix služeb – lékař, zdravotní sestra, sociální pracovník, geriatr, psycholog, právník, duchovní atd. a pak následně sítí těchto služeb dokáže celou dobu provázet.

První a velmi důležitý milník je za námi – k dnešnímu dni máme nashromážděno 10 166 893 korun, které nám v Centru pro důstojné stárnutí Sue Ryder umožní do tří let vybudovat první tým těchto „průvodců.“ To byl důvod k oslavě!
Pro dárce a partnery Centra, kteří projekt osobně podpořili, jsme připravili malou oslavu ve Winternitzově vile (fotogalerie z akce), kde jsme jim poděkovali a představili plány a následné kroky. Díky jejich důvěře a osobní podpoře tak stojíme na začátku náročné cesty. Naším společným cílem je, aby do roku 2022 v Česku vznikla první skupina průvodců – absolventů specializačního výcvikového programu. Více informací o našem projektu najdete v brožuře Centrum pro důstojné stárnutí Sue Ryder.

Držte nám palce, protože je před námi dlouhá cesta a vaše podpora je pro nás velmi důležitá. Komu z vás to dává smysl a chtěli byste se o projektu dozvědět více, neváhejte nás, prosím, kontaktovat na adrese: lenka.starkova@sue-ryder.cz. Rádi se s Vámi setkáme osobně.

Na stáří nebude nikdo sám!

 

Darujte šanci
na důstojné stáří