Lidé z Pfizeru natírali lavičky pro seniory

Zatímco děti si poslední školní den šly ve svátečním pro vysvědčení, zaměstnanci farmaceutické společnosti Pfizer popadli barvy, štětce i válečky a vyrazili na pomoc našim seniorům. Desítka dobrovolníků včetně generálního ředitele se v Domově Sue Ryder pustila do výmalby pokojů, natírání zahradních laviček i umývání oken. Díky firemnímu projektu „Jsem dobrovolník“ k nám zavítali už potřetí…

 „Zaměstnanci společnosti nás podporují pravidelně, a to nejen jako dobrovolníci. Pořádají například vánoční dobročinnou sbírku, zorganizovali charitativní sběr oblečení pro naše obchody nebo se osobně účastní našich akcí jako je pochod za důstojné stáří Večerní špacír,“ popisuje ředitel Domova Matěj Lejsal.

F30B5713

Firemní dobrovolnictví zároveň považuje za prostředek, jak s firmami navázat dlouhodobější partnerství. „Dobrovolníci jsou nedílnou součástí našeho Domova a pomáhají nám zlepšovat kvalitu péče o klienty. Spolupracujeme s jednotlivci i skupinami firemních dobrovolníků. Považujeme za úspěch, když se lidé z firem vrací za našimi seniory i ve svém volném čase nebo se z nich stanou naši individuální dárci,“ dodává Lejsal.

Do projektu „Jsem dobrovolník“ společnosti Pfizer se za tři roky zapojilo už 106 dobrovolníků, kteří organizacím věnovali celkem 636 hodin času. Každý pracovník má možnost strávit během roku jeden pracovní den v roce ve vybrané neziskové organizaci.

Převzáno ze Zdravotnického webu - celý článek zde

Darujte šanci
na důstojné stáří