Koupací křeslo od Nadace Česká pojišťovna

Bez našich dárců bychom nemohli poskytovat péči seniorům na takové úrovni, jakou v Domově považujeme za standardní. Dary od nadací, firem i jednotlivců nám každoročně pomáhají splnit naše poslání. Proto jsme se rozhodli pravidelně představovat ty, kteří nám dali důvěru a podpořili nás. A začneme opravdu od základních potřeb.

Pro většinu z nás, kdo je soběstačný a může žít v pohodlí svého domova, je jistě po náročném dni hezká představa dát si sprchu či voňavou vanu a relaxovat. Sebepéče a hygiena pro starého člověka, který je v důsledku své nemoci nebo poúrazového stavu odkázán na pomoc druhých, se však místo potěšení stává fyzicky i psychicky náročným úkonem. Stejně tak je tomu pro ošetřující personál zvlášť u klientů, kteří jsou imobilní.

Díky nadačnímu příspěvku z Nadace České pojišťovny, poskytnutém v roce 2013, jsme mohli zakoupit výškově nastavitelné koupací křeslo pro imobilní klienty v hodnotě 60.000 Kč.
„Koupací křeslo používáme denně, používá se u klientů s největším pohybovým postižením. Cítí se bezpečněji a pečovatelé se pochvalují lepší manipulaci při sprchování i menší fyzickou námahu, “ říká o nové pomůcce staniční sestra Míša.  

Z prostředků, které potřebujeme primárně použít na provoz Domova, bychom si nemohli v současné situaci nákup této pomůcky dovolit. Děkujeme!

Petra Svobodová

Darujte šanci
na důstojné stáří