Jana Červenková běžela v Maroku pro Sue Ryder

Letěla sama do Maroka, kde nikdy nebyla. Běžela maraton, který nikdy neběžela. Nechtěla dárky pro sebe, ale pro Sue Ryder. Takovou oslavu 40. narozenin si nadělila naše bývalá kolegyně Jana! Narozeninovou výzvou prostřednictvím portálu Darujme.cz plánovala získat 40 000 Kč na podporu rehabilitace Sue Ryder. Ve zdraví se vrátila, svůj první maraton zvládla ve skvělém čase 3:51:15 a nakonec poskládala 51 208 Kč. Moc jí děkujeme!

Jana běžela v Marrákeši v Maroku 27. ledna, na reportáž z cesty se můžete podívat zde na portálu Darujme.

Proč to všechno? „Protože se zrovna tam běželo 40 a kousek! Pro mne první životní maratón, který jsem po jarní pražské půlce znovu ráda věnovala Sue Ryder. Tentokrát na zajištění rehabilitace a fyzioterapie pro klienty pobytové služby domova pro seniory. Darovanou "40" dokážeme pokrýt náklady na 200 hodin rehabilitace“, říká Jana.

Tato pohybová cvičení klientům pomohou zpevnit svaly, zvýšit pohyblivost kloubů, zmírnit bolest, zlepšit kontrolu nad vlastním tělem, působit preventivně proti proleženinám, snížit riziko pádů .... a v neposlední řadě vehnat do tváře úsměv! Jako panu Václavovi, kterému je 98 let a díky kvalitní rehabilitační péči se stále těší z jízdy na rotopedu.

Darujte šanci
na důstojné stáří