Dovolená jinak aneb pomáhám, kdy to jde

Možná jste se s tím už setkali. Někteří lidé kolem Vás dělají více či méně bláznivé věci s cílem vyhecovat okolí. Většinou vyzývají své přátele čí kolegy a upozorňují na nějaký jev ve společnosti, se kterým nejsou spokojeni a o kterém jsou přesvědčeni, že potřebuje zviditelnit, řešit nebo třeba podpořit.

 

Tito úžasní akční lidé jsou natolik společensky angažovaní, že jsou ochotni ve svém volném čase realizovat konkrétní nápad. Využívají i současné možnosti pomocí on-line nástrojů (sdílí, zakládají akce, zvou na dobročinné bazary…). Tak celému „světu“ říkají a vysvětlují, proč se rozhodli tuto věc udělat a komu tím chtějí pomoci.  A hlavně - dobrovolně se pokouší o různé rekordy, běhají, jezdí na kole, shazují kila, sází se o cokoliv, a nasazují své vlastní tělo i duši s cílem udělat to pro dobrou věc.

I pro Sue Ryder nasazují své síly dobrodruzi, sportovci, zdraví i nemocní…  Prostě všichni, kterým není jedno, co se kolem nich děje. Červencovou dovolenou zasvětili Radka a Ota Kulhánkovi své EXPEDICI 53. Radek Medal již před pár lety „vyběhal“ pro Domov a pro ty, kterým to už neběhá 40.000 Kč. A Patrik Bém chystá swingový koncert na podporu seniorů v našem Domově. Ani on není žádný začátečník. Tento nadšenec uskutečnil v červnu 2011 24-hodinový běh pro Sue Ryder. Uběhl při něm neuvěřitelných 137 km, mezi příznivci zdvihl vlnu nadšení a vydělal díky tomu pro Domov 35.000 Kč.

No není to bláznivé a inspirující zároveň?

Darujte šanci
na důstojné stáří