Dobrovolnické narozeniny

„Zkrátka jsem měla pocit, že se mám v životě dobře a že jsem – snad Bohu či svému svědomí – něco dlužná. Byly a jsou to jen malé splátky,“ říká o svém dobrovolnictví v Domově Sue Ryder paní Naďa. Pomáhá zde jako dobrovolník v přímé péči, mezi klienty je velmi oblíbená.

Pravidelně, vždy jednou týdně, mají naši senioři možnost se s ní sejít a společně trénovat svoji paměť. Věřili byste, že je u nás dobrovolníkem již desátým rokem? Nejen paní Naďa, ale i další dobrovolníci se stali nezbytnou součástí každodenního života v Domově. Činnosti, do kterých se naši dobrovolníci zapojují, v podstatě kopírují veškeré aktivity Domova Sue Ryder. Potkáte je v péči, na recepci, v obchodech, u klientů atd. Zajímají Vás čísla? V roce 2013 působilo v Domově celkem 145 dobrovolníků, 103 z nich k nám docházelo dlouhodobě, 42 na jednorázové akce. Kromě těchto „oficiálních“ dobrovolníků pomáhalo Sue Ryder také spousta dalších lidí, kteří prostě jen tak, čas od času, přiložili ruku k dílu nebo přišli s dobrým nápadem jak Domovu pomoci. Pokud bychom je „přičetli“ k počtu dobrovolníků, došli bychom k číslům mnohem vyšším.

Děkujeme všem a těšíme se na další setkávání v Domově! A paní Nadě přejeme všechno nejlepší k desátým dobrovolnickým narozeninám!

Lenka Pekařová, koordinátorka dobrovolníků

Darujte šanci
na důstojné stáří