Děkujeme! Jeden za všechny všichni za důstojnost

Na začátku dubna se čtveřice seniorů v Sue Ryder rozhodla, že ujede 339 kilometrů na motomedu, aby tak podpořili sebe i své přátele, spolubydlící a individuální rehabilitaci. Svým úsilím, ochotou otevřít své životní příběhy a svojí aktivitou inspirovali ostatní.. Postupně se k nim přidalo i několik dalších jezdců – klientů Sue Ryder.

Celá jízda a kampaň Jeden za všechny všichni za důstojnost ale nebyla ani tak o kilometrech, jako hlavně o důstojnosti. Prosté, ale neobyčejně lidské důstojnosti, ke které pro většinu seniorů vede cesta přes pohyb. Mít sílu a vůli vstát z postele, chodit beze strachu z pádu, mít jistotu, že ovládáte své tělo, to možná většině z nás připadá úplně běžné.
Pro křehkého seniora je to ale věc neobyčejná…

Mnoho lidí se zapojilo nejen jako dárci, ale třeba i tak, že vzali svou babičku po dlouhé době na procházku. 95 dárců podpořilo péči o seniory celkovou částkou 175 278 Kč. Navíc sedm dobrovolnic, které věnují svůj čas seniorům v Sue Ryder, se rozhodlo udělat ještě něco navíc – „Sedmikrásky“ založily ještě jednu výzvu a podpořilo je dalších 50 dárců částkou 36 577 Kč. To je 145 dárců, kteří přispěli celkem 211 855 Kč, protože chtějí pomoci křehkým seniorům.

Jedna z dárkyň, Šárka Klímová ze „Sedmikrásek“, po společné oslavě akce v Sue Ryder, napsala na svůj facebook:
„Stálo to za to, děkuji všem, co se přidali. Vím, že se přidali i ti, kteří sami nemají moc, o to víc si toho vážím. A když se na předávání jeden z jezdců dojetím rozplakal, byla to ta největší odměna. Byli na sebe pyšní, že byli důležití, že svým činem pomohli ostatním. Občas stačí opravdu málo, udělat někomu lepší den! “

Abychom získali cílovou částku 339 000 Kč, pracujeme dál a jsme na dobré cestě. Věříme, že za podpory firemních dárců se dostaneme do cílové rovinky a brzy se Vám ozveme s ještě lepšími zprávami.

Děkujeme všem, kteří jezdce podpořili - darem, dobrým slovem, vzdáním úcty či úsměvem. Díky!



 

 


 

Darujte šanci
na důstojné stáří