Cenu Křesadlo získala letos i naše dobrovolnice Gabi Babulíková

Jako každoročně, tak i letos, se oceňovali dobrovolníci Cenou Křesadlo. Ocenění, které uděluje Hestia, slouží jako symbolické poděkování lidem, kteří nezištně věnují svůj čas a energii obecně prospěšným aktivitám. Máme velkou radost, že za rok 2020 ho získala i naše dobrovolnice Gabi Babulíková!

Není vůbec jednoduché nominovat ze středu našich dobrovolníků právě a pouze jednoho. Všichni pro Sue Ryder odvádějí skvělou práci a pomoc. Poděkování patří všem!

A proč se nominovala právě Gabi? Zeptali jsme se Aničky Ratajové, koordinátorky dobrovolníků v Sue Ryder:

„Gabi je dobrovolnicí, kterou určitě nepřehlédnete. A není to jen pestře zbarvenými obroučkami jejích brýlí. Je s námi už devátým rokem a stále přichází s novými impulsy. V době, kdy se Sue Ryder konečně znovu nadechl k návštěvám, přicházela jako společnice za svou klientkou třeba s publikací plnou portrétů malých dětí a těšila se z jejího nadšení. Jindy si všimla klientčina zájmu o ručně šitý obal knihy s našitými korálky, který se tak stal inspirací pro dárek k jejím narozeninám.

Nápaditá Gabi, v „covidové době“, kdy nebyly možné návštěvy, hledala novou formu komunikace se svojí klientkou. Klientka, jako milovnice hub a přírody, od ní dostávala zvukové a obrazové zprávy z jejího putování krajinou…

Pravidelně dochází na setkání s ostatními dobrovolníky, kde může sdílet svoje zkušenosti. Zvláště v době, kdy bylo možné se potkávat jen on-line, byla taková setkání velmi podpůrná.

Pro Gabi je dobrovolnictví trvalou a samozřejmou součástí jejího života už od osmdesátých let minulého století. Osobní setkání se sirem Nicolasem Wintonem v ní zanechalo úctu k člověku a současně podpořilo její vytrvalost a opravdovost na dobrovolnické cestě.  

Gabi, gratulujeme a děkujeme!

 

 

 

 

 

Darujte šanci
na důstojné stáří