Vznikají originální modely značky Ryder´s Bazaar Collection

Víte co to je Slow fashion? Tato „pomalá“ či vhodněji udržitelná móda oslovuje v poslední době stále více lidí. Jedním z jejích principů je prodloužit životní cyklus oblečení jeho recyklací. Vzhledem k tomu, že na tom je založena podstata fungování našich dobročinných obchodů, vznikl společný nápad našeho obchodního týmu a jedné šikovné dobrovolnice vytvořit kolekci originálních modelů pod značkou Ryder´s Bazaar Collection.

I světoví módní návrháři začínají poukazovat na plýtvání oblečením – slavná britská návrhářka Vivienne Westwood shrnula podstatu módy slovy: „Kupujte méně, vybírejte očima, užívejte dlouho“.
Naše dobročinné obchody vycházejí z principů udržitelné módy – použitelné oděvy nevyhazujte, ale darujte je k dalšímu využití a prodlužte tím životnost oblečení.

Rozhodli jsme se tak pro Vás vytvářet modely, které vzniknou recyklační metodou zvanou refashion – přešíváním původním textilií, poctivým ručním zpracováním či použitím různých kreativních technik zdobení.

A kde budou modely k sehnání? Samozřejmě na našem tradičním Ryder´s bazaru, pro který  je tato kolekce vytvořena, jak už napovídá její název. Přijďte 28. května od 10 – 22 hodin do Novoměstské radnice na Karlově náměstí.

Podívejte se do fotogalerie

Darujte šanci
na důstojné stáří