V Heřmance rádi retro

To je pravda. A proto u nás často najdete na ramínku pohupující se skvosty. Halenku z padákového hedvábí, šaty šité kdysi v Paříži, divoký osmdesátkový svetr nebo kabelky, které do opery mohla nosit Adina Mandlová.

Tyhle věci, můžeme jim říkat retro nebo vintage, jsou pro někoho jen nemoderními svršky a starým harampádím. Pro jiné ale v sobě nesou něco, co je v dnešním uspěchaném světě těžko k dostání. Je to jedinečnost, kvalitní zpracování, originalita a často i příběh. Co za vzpomínky si nese třeba psaníčko s ozdobnou sponou? Dáma, která nám ho přinesla, nám k tomu řekla toto: „Tuhle kabelku jsem si koupila při své první cestě do New Yorku. Před šedesáti lety. To mi bylo dvacet! A bylo to skvělé!“ Nutno dodat, že i ona dáma byla skvělá a my jejímu šarmu i krásné kabelce hned propadli. A stejně tak i retru. Procházet se totiž ulicí v unikátním kabátu vyrobeném v Módním závodu Styl, je úplně jiný zážitek, než který Vám mohou poskytnout zimníky, valící se z mnoha řetězců a nákupních center. 
U nás je tedy retro vítáno, ať už v podobě krásného oblečení, kávových šálků v bruselském stylu nebo vzpomínek našich zákazníků.

P. S.: Důležité je zmínit, že v Heřmance máme ramínka a police plné i věcí plně současných a rádi vítáme také zákazníky, kteří nepodléhají okamžitému nadšení při spatření klipsových naušnic. I když i těch máme velký výběr.

Markéta a Marie z Heřmanky, autorka fotografie: Martina Gajdačová

Darujte šanci
na důstojné stáří