Módní bazar v Mama Coffee – pro někoho ráj, pro jiného peklo!

Představte si, že jste fundraiser v Domově Sue Ryder. Jeden z Vašich úkolů pro měsíc květen je získat co nejvíc věcí pro Módní svět Lady Sue Ryder – dobročinný bazar, který už 6. rokem pravidelně přispívá částkou kolem 200 tisíc korun ročně na financování důstojné péče o seniory. Očekává se od Vás, že obstaráte skutečné módní pecky!

Na začátku to vypadá jako pěkná práce. Čtete módní blogy, listujete módními časopisy, zkoumáte weby událostí, jako jsou Designblok Fashion Week nebo Dyzajn Market. Oslovujete módní návrháře a módní firmy, které akci podpoří darem. A zároveň se díky takovému zkoumání dozvídáte, jaké modely byste měli mít pro nadcházející sezónu. „Chcete vypadat opravdu žensky? Pořiďte si šaty se zvýrazněným pasem a mohutnější sukní. Letos v délce pod kolena.“ „Jaro a léto budou plné výrazných vzorů a potisků. Zkombinujte kytky, geometrické motivy a ty připomínající abstraktní obrazy. Přidají Vám na eleganci!“ A tak dále ...

Vybaveni těmito informace vstupujte do další fáze, která znamená pro fundraisera, kterému není móda tak úplně lhostejná, opravdové peklo. Návštěva dárců, vyzvedávání darů. „Nepotřebuji náhodou jedny něžné šaty od Kateřiny Sanislové? Originální brože od Bykuky - vždyť mám jen jednu …. Naprosté utrpení v butiku Taťány Kovaříkové! Tohle béžové sáčko by Vám moc slušelo a je z překrásného hedvábí. Vždyť to řekla sama paní Ivana Follová!“
 

Nakonec se ovládám a v rámci procesu shánění darů pro sebe kupuji jen dva šátky. Krásným oblečením, vkusnými módními doplňky a šperky se potrapte 20. května v Mama Coffee Vy! Více informací o této akci i seznam našich skvělých dárců najdete ZDE.

A já navrhuji, aby byl příští dobročinný bazar technický. Co třeba Hobby bazar Sue Ryder? Pracovní oděvy, nářadí, šroubky ... Tady nám, milé dámy, snad finanční újma nehrozí - v Mama Coffee rozhodně ano. I když … Dá se vůbec mluvit o újmě, když budeme trendy, krásné a navíc pomůžeme dobré věci?

Radka Kulhánková

 

Darujte šanci
na důstojné stáří