27. 5.: Mohutné krupobití v Domově Sue Ryder

V úterý 27. května ve 14.00 hod. se spustil liják a krupobití nad Prahou, a bohužel i nad Domovem. Zprvu to vypadalo jako rychlá bouřka, ale během pár minut nám to začalo trochu připomínat situaci a záplavy přesně před rokem.

Kroupy a silný déšť zasáhl vnitřní dvůr, nedalo se projít, vytvořila se vysoká vrstva krup. Dvůr vypadal jako v zimních měsících. Voda natekla do vrátnice, ordinace lékařky, cvičebny, k sociálním pracovnicím, do skladu restaurace, nateklo do výtahu.

Naštěstí velmi rychle přijeli hasiči, pomohli zaměstnanci, voda se vymetla a vyčerpala ven. Kroupy se odstraňovaly hlavně z průjezdu, aby při rozpuštění další voda nenatekla do objektu. Naši klienti jsou v pořádku a v suchu, jsme rádi, že na oddělení se voda nedostala.

Prostory se v současné chvíli vysušují, podle prvního prozkoumání je výtah v pořádku, sociální pracovnice v kanceláři již opět fungují i vrátnice a praktická lékařka.

Škody budou tentokrát nejvíce v galerii. Voda při mohutném krupobití začala protékat střechou a stropem. Zjišťujeme stávající stav naší střechy, a řešíme zda bude potřeba ji co nejrychleji opravit.

Držte nám pěsti, ať škody nejsou velké a rychle se dá vše do pořádku!

Darujte šanci
na důstojné stáří